În premieră, atelierul de iconografie bizantină Divin Art din Iași va fi prezent în cea de-a 10-a ediție Ortodox Market, care va fi lansată în această toamnă.

În urmă cu putin timp, Ortodox Market a făcut o vizită pentru a cunoaște echipa și povestea din spatele succesului de care se bucură încă de la început.

Înființat în 2005, sub oblăduirea Părintelui Irineu Bălan, starețul Mânăstirii Bucium, Divin Art este printre puținele ateliere independente de iconografie care păstrează arta bizantină a pictării icoanelor pe lemn moștenită din atelierele vechilor mănăstiri.

Echipa este formată din 10 pictori iconografi cu studii în domeniu și coordonată de managerul Iulian Sidoriuc. Cei 10 pictori realizează cu mult rafinament icoane pictate pe lemn pentru:

  • catapeteasmă
  • icoane praznicare pentru iconostas
  • icoane pentru hram
  • icoane personalizate pentru protocol deosebit.

De-a lungul celor 10 ani de existență, Divin Art a încercat în permanentă să vină în sprijinul preoților cu soluții cât mai potrivite. Astfel că, la scurt timp, a fost înființat un atelier de icoane litografiate și icoane realizate în tehnică mixtă.  Sunt icoane pictate manual si apoi imprimate pe pânză de bumbac cu foiță de aur, foarte potrivite pentru bisericile in constructie.

Tot în cadrul Divin Art functionează și un atelier pentru confecționarea blaturilor pentru pictura icoanei adresat pictorilor iconari și atelierelor de pictură.

Vă învităm să descoperiți atelierul Divin Art în paginile catalogului Ortodox Market din această toamnă.

Text preluat de pe www.targulbisericesc.eu