Atelier de icoane DivinArt
Atelierul de icoane pictate si imprimate DivinArt din Iasi a fost infiintat in anul 2005 din initiativa Pr.Dr. Protos. Irineu Balan, in cadrul  Manastirii Bucium Iasi si a functionat cu specificul de pictura religioasa pana in anul 2014 in cadrul acesteia.
Puternica influenta a vietii spirituale din cadrul manastirii a generat o activitate iconografica bogata, in care multi tineri studenti sau cu studii de specialitate s-au perfectionat sau au invatat arta icoanei.
Existenta acestei echipe de profesionisti se datoreaza atat cadrului in care s-a format cat si celor care ne-au acordat incredere de-a lungul celor 13 ani de existenta, in realizarea diverselor proiecte de pictura iconografica, atat in tara, cat si in strainatate.
Datorita extinderii domeniilor de activitate cat si a personalului, atelierul functioneaza astazi independent, in afara manastirii, sub denumirea de SC DIVINART SRL, dar sub indrumarea artistica si spirituala a Pr.Dr. Protos. Irineu Balan
.
Icoana este o carte despre credinta. Prin limbajul liniilor si al culorilor, ea descopera invatatura dogmatica, morala si liturgica a Bisericii.
In icoana este exprimat, prin imagini, unicul si nestramutatul adevar bisericesc si de aceea este de neaparata trebuinta ca acest adevar sa-l pazim si sa-l pastram neintinat.
Icoana veche  impartaseste o alta lume, dumnezeiasca, nevazuta de noi.Desi folosim materiale noi, imbunatatite chimic pentru a asigura icoanelor o rezistenta mai indelungata, pastram structura si treptele alcatuirii imaginii iconografice.

Promovarea valorilor spirituale si artistice autentice de traditie crestin – ortodoxe, prin realizarea de icoane in stil bizantin.

Divinart isi propune sa respecte canoanele iconografiei bizantine, dar si sa creeze modele, variate si in diferite tehnici.Credem ca icoanele realizate de noi indeplinesc criteriile teologice si estetice specifice artei bizantine.

Dorim sa oferim tinerilor absolventi de scoli de arte posibilitatea de a lucra in domeniul iconografiei si de a excela in cadrul atelierului nostru.

Unde au ajuns icoanele noastre?